måndag 28 november 2011

Julgrupp för otåliga.

Så blev det advent helt plötsligt och under bloggrundan igår fick jag plötsligt en känsla av att vara helt efter som inte pyntat eller bakat pepparkakshus eller numrerat några blockljus eller någonting. Jag har ju knappt ens hunnit fatta att det snart är jul. Dags att spotta i nävarna alltså, för det är ju några saker som jag ändå vill hinna med under adventstiden (obs: inte för att "alla andra" gör det utan för att jag tycker det är mysigt) så idag efter jobbet inhandlade jag en amaryllis och en hyacint och snodde ihop två julblommor. Det tog på sin höjd en halvtimme och genast blev det lite mer julstämning!
"Krukorna" är emaljerade loppisfynd, flugsvamparna hade jag kvar sedan förra året och mossan är direktimporterad från Värmland och plockad av min mamma. De vita bollarna i amarylliskrukan kommer från en påse med julkulor som jag köpte på loppis för några veckor sedan.

11 kommentarer:

 1. Men åh så fina de var! Jag gillar de där emaljerade "krukorna" jättemycket! Vad är det för spretig mossa du har i den ena? Den som är lite högre och längst ut på kanten. Jättefin!

  Kram- Helena

  SvaraRadera
 2. Finfina krukor! Och plocka mossa själv är nog det rätta. Jag köpte en påse, men det var mest stickor och jord i den. Hade tur som fick ihop till lite grönt runt amaryllisen :)

  SvaraRadera
 3. Det enkla är det vackraste.. <3

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Så fina! Det är så roligt att göra egna julgrupper med hjälp av loppisfynd!
  //Henrietta

  SvaraRadera
 5. Fint! Och emaljkrukorna är superfina:)

  SvaraRadera
 6. Ja! Vad kul att pyssla med en julgrupp! Fina!

  SvaraRadera
 7. Psst! Har lite julklappsfunderingar och jag lyckats med konststycket att försnilla min adressbok i flytten så skulle jag bli superglad om du mailade mig din adress igen.. =)
  suzanaalexsson@hotmail.com

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 8. Tack för fina tips.Två hyacinter har hittills flyttat in men mer måste in då det inte alls känns juligt trots att julpyntet plockats fram.

  SvaraRadera
 9. Vilka superfina julgrupper du har gjort!

  SvaraRadera
 10. Jättefina julgrupper! Det behövs inte så mycket för att skapa julstämning... Gillar krukorna.

  SvaraRadera
 11. Jättefina, ser ut som riktiga trolllandskap för minitomtenissar.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails