söndag 20 mars 2011

Skåpstädning.

Det har varit en ytterst välbehövlig städhelg i det här lilla hushållet. Jag började igår med att röja upp i själva lägenheten, lyckligtvis varvat med att umgås med en hop trevliga människor så att det inte blev alltför tråkigt.
Idag gick jag lös på skafferiet. Dels behövde det rensas och skapas lite ordning och så ville jag utnyttja de burkar jag har (och har en tendens att köpa på mig närhelst tillfälle ges) på ett bättre sätt. Det här började jag med:
Det ser inte SÅ illa ut, men det var tämligen fullt och saker var intryckta lite hur som helst. Några timmar senare var skåpet grundligt urtorkat, det mesta överhällt i burkar och sorterat och det hade blivit mer luft liksom. T o m några nya saker hade flyttat in. Det tomma utrymmet på översta hyllan ska rymma några överblivna förvaringsburkar i väntan på innehåll. Såhär blev det:
Vanligtvis är det förstås luckor på skåpet, men eftersom jag har ett gammalt kök med skjutluckor av masonit har jag helt enkelt lyft bort luckorna under städningen, för att få bättre överblick och komma åt ordentligt.

4 kommentarer:

 1. Å, kommer att tänka på "Farbror Frippes skafferi", mitt bästa program när jag var liten.

  SvaraRadera
 2. Åh, nu lärde jag mig nåt nytt. Jag fick söka upp Farbror Frippe på Youtube (det verkar ha sänts på TV ungefär när jag föddes, vilket förklarar varför jag inte kände till honom). Det är ju på pricken - skafferiet, burkarna och lite för mycket saker för sitt eget bästa! :)

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev. Jag har också en tendens att samla på mig alldeles för många burkar. Jag gillar framförallt den där burken med hjärtan. Jag har själv två sådana fast i andra format. Superfina!

  SvaraRadera
 4. blev bra!! Det har en tendens att bli för fullt,,,många fina burkar !!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails