söndag 28 februari 2010

Krokat.

Såhär i elfte timmen presenterar jag februari månads erövring på teknik- och materialfronten:
  
  
Detta krulliga lilla stycke är mitt första försök till krokning. Jag köpte ju en krokningsnål på fårfesten förra helgen och dagen därpå googlade jag fram en beskrivning och skred till verket med en liten garnrest.
  
    
Det gick fort och var roligt. Jag hade egentligen bara tänkt prova lite, men plötsligt hade jag en bit som var lite för stor för att jag skulle vilja repa upp den. Jag funderar på att göra en mudd, den är lagom lång för det. Tyvärr har jag inget garn till mudd nummer två, men det är väl inget som säger att ett par muddar nödvändigtvis måste vara lika?
       
  
  
Nästa försök ska jag försöka få till en lite snyggare kant. Jag gillar strukturen som bildas och funderar på om jag ska brodera lite på det krokade kanske.
Under provlappen skymtar förresten ett finfint loppisfynd från gårdagen; en liten duk i halvlinne med ränder i gåsögonkypert. Perfekt till soffbordet. Endast 10 kronor, det är ju nästan så man skäms. :)

3 kommentarer:

 1. Vad spännande det lät med krokning och du lyckades riktigt bra med den tycker jag också!

  SvaraRadera
 2. Tackar! Det var som sagt roligt, jag kan rekommendera dig att prova också! Jag tror det funkar lika bra med en vanlig virknål, så länge man håller sig till små stycken typ det här.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Jag hittade hit pga nålbreven, de såg fina ut. Sen såg jag också ditt fina skridskofodral och blev sugen på platspåse-fixning.
  Jag har själv varit på en kroknings-dag i februari och insöp allt jag kunde. Det finns så många krokningssätt också och att kroka runt rekommenderar jag varmt! Om du har några frågor så kan du fråga :) Men det finns ju videos och allt möjligt att titta på. Jag håller själv på med muddar i två färger och en mössa (det går ju inte att göra bara en sak åt gången... )
  tittar nog in här igen.
  /anna

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails