söndag 23 augusti 2009

One person's trash, another person's treasure.

Idag har jag gjort två fina gratisfynd bland soporna! Det började med att jag tömde papper i sophuset ute på gården. Som vanligt retade jag upp mig på att någon/några av mina grannar i en tunna tydligt märkt "returpapper" lämnat bl a wellpapp, plast och frigolit. I en annan av papperstunnorna hade någon lämnat ett antal blomkrukor och nån slags vas (ingen av dessa heller gjord i papper vad jag kunde se). De flesta var trasiga, men två av krukorna såg helt ok ut, den ena felfri, den andra med ett litet hack i kanten, så jag plockade raskt med mig dem. Jag äger medvetet bara vita blomkrukor, för att de ska passa ihop fast de är olika, så dessa blir perfekta.

En kort stund senare skulle jag åka bort till återvinningsstationen med övriga sopor. Bredvid papperscontainern (uppenbarligen har folk i allmänhet väldigt svårt att definiera vad som räknas som papper och inte!) stod en otroligt ful lampa. Tänk er en sirlig fot i vit keramik, toppad med mässingslöv och stora knallgröna plexiglasblommor. De där blommorna tror jag dock kan bli till nytta på något återbruksprojekt, så jag skruvade loss dem och tog med dem hem. Totalt var det sex stycken som nu ska in i någon gömma i väntan på att komma till heders igen.

På tal om pysselmaterial så är ett av mina projekt för den kommande hösten att gå igenom, rensa och sortera bland allt material som jag samlat på mig. Jag har hur mycket som helst av tyg, garn, papper, kapsyler, pärlor, färger, plåtburkar, knappar och allt annat mellan himmel och jord. Jag har ett skåp där jag förvarar en del av det, men nu börjar det bli så fullt att saker ramlar ut när man öppnar dörren. Dags att använda upp lite kanske... för slänga kommer inte på fråga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails