måndag 16 februari 2015

Gudrun!

Egentligen har mina Gudrun-vantar varit klara i några veckor, men jag har tagit dem i bruk först nu, eftersom jag ville fota och blogga dem först. Det är ju svårt att fotografera vantar själv, förutsatt att man inte bara vill visa dem liggande platta, så häromdagen tog jag med mig min kompis Anna, som fick stå bakom kameran.


Jag är väldigt nöjd med de här vantarna! De är så snygga och dessutom kul att sticka. Jag följde mönstret nästan på pricken och gillar den relativt långa mudd som det resulterar i. Man vill ju inte ha någon glipa mellan vante och jackärm (även om jag här på bilderna kavlat upp ärmarna för att hela vanten ska synas).
Gudrun-KAL:en i stickcafégänget pågår fortfarande. Det är riktigt kul att se alla olika varianter av vantarna, i olika färgställningar, som växer fram eller redan har blivit färdiga.


Eftersom fotograferingen ägde rum i lördags, på alla hjärtans dag, var det ju extra lustigt att vi hittade ett litet litet hjärta i barken på den slumpvis utvalda tall som jag ställde mig vid!Vi avslutar med några snabba fakta om vantarna.
Mönster: Gudrun av Maria Lärkäng.
Garn: Trekking Tweed från Tant Kofta (det gula) och Fabel (det grå).
Stickor: 2,5
Rolighetsfaktor: Hög! Trots att framför allt mönstret på handryggen kräver lite koncentration var det en riktigt rolig stickning.

4 kommentarer:

  1. De är heeeelt fantastiska! Så bra mönster och sen mycket välstickat av dig. Jag vill verkligen också göra dessa men oroar mig för att det ska vara för knixigt (har svårt att få till det med två färger alltså, spänner garnet tokigt).

    SvaraRadera
  2. Jättefräcka. Önskar de var mina.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails