torsdag 13 februari 2014

Djurens virkliga värld.

Förra helgen när jag var hos mina föräldrar besökte min mamma och jag utställningen Djurens virkliga värld på Naturum i Karlstad. Det är konstnären Sandra Magnusson, uppvuxen i Karlstad men numera bosatt i Boråstrakten, som ligger bakom utställningen och den består av textila skulpturer.De flesta verken föreställer djur, men inte bara så som man är van att se dem, utan fokus ligger på deras inre. Till varje skulptur fanns också en liten text om djuret och dess anatomi och kroppsfunktioner. Merparten av skulpturerna var virkade, men det fanns också lite inslag av broderi och man fick känslan av att det låg en del loppisturer bakom utställningen också, då en hel del av materialet verkade vara återbrukat. Formatet var större än jag hade föreställt mig innan och det hela var både detaljrikt, fantasieggande och lite äckligt.

Fler verk av Sandra Magnusson finns på hennes hemsida. Utställningen står kvar till slutet av mars om det är någon som har vägarna förbi Karlstad. Inträdet är gratis och det finns fina fasta utställningar och ett trevligt café med mycket gott fika på Naturum också.

Och från och med nu utlovar jag bloggskärpning! Tystnaden beror inte på inaktivitet, tvärtom har jag en hel del att visa. Däremot är det skönt att vila från datorn när man kommer hem från jobbet, tycker jag. Små surfstunder på telefonen räcker ganska långt, men det blir ju inte så mycket bloggat då.

4 kommentarer:

  1. Så jäkla snyggt! Riktiga anatomiska konstverk

    SvaraRadera
  2. ser lite groteska ut tycker jag :)

    SvaraRadera
  3. WOOOW!!! Detta är typ det läckraste jag sett! Exakt dethär skulle jag vilja göra själv - typ. Så himla himla häftigt, och vackert! Tack för tipset om Magnusson. Hon åker med huvudet först in i inspirationsmappen.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails