lördag 5 januari 2013

Bä bä-kudden.

Jaha, då var det dags att visa de julklappar jag gjort och gett bort. Först ut blir en julklapp till min brorsdotter lilla A, nämligen den här kudden. Lilla A ska bli storasyster om några månader och som en förberedelse har hon fått byta från spjälsängen till en "storbarnssäng". Därför tänkte jag att hon kunde behöva en mysig kudde att ha på sin nya säng.


Utgångspunkten var en broderad bonad, som jag köpt på en loppis nära mitt föräldrahem. Jag hade spanat på den länge, men tyckt att den var lite dyr. Men så en gång när jag kom dit var den flyttad till reahyllan och därmed nedsatt till halva priset, och då var jag inte sen att slå till!
Jag klippte bort kantbandet på bonaden och sydde dit olika mönstrade tyger i glada färger, så att det blev som en sorts blockhusruta. Kuddfodralet har en "vinge" runtom och omlottöppning på baksidan, som består av en duk med blåa och gröna blommor på röd botten.
Jag känner mig väldigt nöjd med kudden och den passar bra på lilla A:s säng tillsammans med ett virkat överkast och diverse djur. Om jag kommer ihåg kanske jag kan fota den på plats nästa gång jag är där och hälsar på.

15 kommentarer:

  1. Vilken underbar kudde.
    Hade själv just en sådan här bonad över min "småbarnssäng" - undrar om den finns kvar hos mina föräldrar.
    Beundrar din blogg och skaparförmåga mycket.
    Hälsningar Fröken Slöjd

    SvaraRadera
  2. Verkligen jättefint! Roligt att kunna ge en bonad nytt liv på det här sättet.

    SvaraRadera
  3. Mycket fin! Jag har ett gäng liknande bonader som hänger i vår lilla stuga på gården. (Både Bä Bä och andra visor)Fick för mig att jag skulle samla på dem ett tag, men fick problem med vars jag skulle ha dem =)

    SvaraRadera
  4. Åh vilken lyx att ha en faster som dig! /LG

    SvaraRadera
  5. Åhh den är ju helt underbar!! =)

    Kraaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  6. Vilken fin tanke att ge henne en kudde till "stora" sängen! O bonaden var ju himla söt också. Superfint!

    SvaraRadera
  7. Jättefin! Och fin årskrönika du visar upp också :). Jag får värsta flashbacks av tyget till vänster, det gröna med vita hjärtan - tror minsann att det varit gardiner i föräldrahemmet en gång i tiden.

    Vi ses snart hoppas jag! /Sara

    SvaraRadera
  8. Den passar verkligen fint i sängen! Tack snälla faster! Kram.

    SvaraRadera
  9. Vilken superfin kudde! Verkligen toppen! Gillar din årskrönika nedan också. Tack för tipset om ugglorna. Det var exakt de jag hade spanat in. Great minds think alike, som de säger:). Ståltrådskorgarna ratade jag i min champagnekorksskörd. Vilken miss! Det kommer ett år till får jag tänka...

    SvaraRadera
  10. vilken sagolikt fin kudde med den kommer säkert storasyster att trivas i nya sängen

    SvaraRadera
  11. Så himla fin! Du måste ha den finaste broderisamlingen ever!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails