måndag 12 november 2012

Små leggings blir ännu mindre.

Veckans återbruk är i baby cool-anda. På Ekobazaaren häromhelgen fanns en klädbytarhörna. Jag hade inte hunnit lämna in några kläder, men min kompis S hade lämnat in desto fler, så jag fick ett antal överblivna byteskuponger av henne. Jag hittade några olika saker, bl a ett par leggings. Det var uppenbart att de skulle vara både för korta och för små för mig, men eftersom tyget var snyggt tog jag dem ändå. Nu har jag sytt om dem till leggings åt lilla A. Förra helgen när hon var på besök passade jag på att rita av ett par av hennes tajts och göra ett enkelt mönster. Anmärkningsvärt är att jag kunde återanvända midjeresåren som satt i, utan att behöva korta av den. Storleksmärkningen i ursprungsleggingsen sade 36/38. Lilla A är två och ett halvt år och brukar ha omkring 100 centilong på sina kläder. Är det verkligen inte meningen att midjemåttet ska öka någonting mer efter det?

Nästa par blev lite vidare i modellen, men är också sydda av ett par leggings, som jag köpte på Myrorna i somras någon gång. De var också lite i minsta laget och dessutom kändes inte färgen helt rätt när det kom till kritan, även om jag gillar den. En tunn stretchig trikå med stjärnor, som jag haft liggande i en låda i flera år, kom till användning som muddar och resårkanal och även här återanvände jag den befintliga resåren.
När jag skickat byxorna, fick jag veta av min svägerska att flera av lilla A:s byxor gått sönder på senaste tiden, så det passade extra bra med nya. Redan dagen efter att de kommit fram fick jag ett mms där de svartvita var i bruk.

Glöm inte att titta in hos Klockarbarn för fler återbruk!


12 kommentarer:

 1. Jätte läkra byxor gillar båda.

  SvaraRadera
 2. Återbruk som bäst! Haha ja det låter konstigt att midjemåttet skulle vara samma, har aldrig tänkt på att jämföra, måste kolla om jag får möjlighet! =)

  SvaraRadera
 3. Nog för att jag vet att "vällingmagen" och blöjan brukar ta plats i småbarnskläder, men att det skulle vara så liten skillnad är sjukt.
  Jättefina byxor, bra idé.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 4. Tjusigt! Vad bisarrt med midjemåttet dock. Systrarna harbog iofs

  SvaraRadera
 5. J*a mobil. Har nog iofs ung samma midjemått (är ju 5 resp 1,5) men 36/38??

  SvaraRadera
 6. Haha! Har tänkt det samma! Kapade ett par trasigt strumpbyxor som jag haft. Fötterna hade gått sönder. De passade bra för Majlis. Inte konstigt att man har ont i magen. Resåren sitter ju onekligen väldigt hårt i midjan på vissa strumpbyxor/tights.

  SvaraRadera
 7. Så smart!Och de svartvita var ju jättesnygga!

  SvaraRadera
 8. Kul att ha en liten att sy till :-)

  SvaraRadera
 9. Toppenfina var de båda två... håller med att det är konstigt att midjan inte växer i samma takt som längden.. hmm... dagens ideal.
  Ha en bra dag nu
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 10. Fina! Kan ju vara dels för att det är stretch. Men sen ingår ju tyvärr barn i dagens utseendehets :/ Tur att man kan göra själv!

  SvaraRadera
 11. Vi har provat de gröna också, och de var till belåtenhet! Om de svartvita sa Lilla A först: "det är zebror på!". :) Tack igen!

  SvaraRadera
 12. Vi har provat de gröna också, och de var till belåtenhet! Om de svartvita sa Lilla A först: "det är zebror på!". :) Tack igen!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails