måndag 5 november 2012

Från topp till knopp.

Såhär års, när kylan kommit men det fortfarande går bra att cykla, behövs tunna mössor som passar under cykelhjälmen. Nog för att jag redan har ett par stycken, men jag sydde mig ytterligare två av ett par toppar i fina tyger, som kom i dagern vid förra söndagens källarrensning. Jag använde en befintlig mössa som mall och freestylade utifrån den.
Den första mössan sydde jag av en H&M-topp med gula retroblommor. Sjukt snygg, men tyvärr lite för tajt (toppen alltså). Men den blev ju inte dum som mössa heller, faktiskt! Jag använde nederkanten av mössan för att slippa fålla.Råmaterialet till mössa nummer två var en t-shirt med karttryck från Indiska (föga förvånande kanske med tanke på motivet). Här klippte jag mössan lite längre upp på själva tröjan, för att trycket var lite snyggare där, så den här har jag fållat själv. Det som är kvar i nederkanten skulle nog räcka till en bebismössa eller två.Och kolla! Jag har skaffat namnlappar! Jag satte dem i nacken på mössorna, men om man känner för det kan man ju vända dem framåt också.


Det här blir mitt bidrag till veckans återbruksutmaning. Länkar till fler återbruksprojekt finns som vanligt hos Klockarbarn.

18 kommentarer:

 1. Visst är det bra att använda tröjor och linnen till mössor. Jag älskar att återanvända fållen också. Har precis slaktat en stickad tröja till bebismössor faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Ja visst! Sådana där snabbmössor har jag också sytt, jättebra återbruk :)

  SvaraRadera
 3. Tok fina kan faktiskt inte bestämma mig vilken som jag gillade mest:-) Blev nyfiken när du skrev att du jobbade i rean branchen. Sjukgymnast?:-)

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Kartmössan speciellt var jätteläcker! =)

  SvaraRadera
 5. Mössor kan man aldrig få för många av :-) Gillade karttyget!

  SvaraRadera
 6. Väldans praktiska och snygga mössor!

  SvaraRadera
 7. så fina! perfekt att ta vara på den redan befintliga fållen!

  SvaraRadera
 8. Bra idé med lapparna! Och mössorna är hur fina som helst.

  SvaraRadera
 9. Fina! Varför hade de inte så fina toppar på H&M när jag fortfarande köpte nya kläder? :O

  SvaraRadera
 10. Vilket bra återbruk! Smart att använda nederkanten så man slipper fålla :-) Me like!

  SvaraRadera
 11. Supersnygga!
  Jag sydde en mössa av en gammal tröja förra året, men fodrade den (med samma tröja). Då tröjan var enfärgad sydde jag lite mönster på elastisk söm. Skulle vilja göra fler ju, men jag är långt inne i en sysvacka.

  SvaraRadera
 12. Jättefina!
  Jag skulle behöva en sådan där tunn mössa under skridskohjälmen, för snart är det ju sådan säsong igen... Men jag hittar aldrig sådär fina tyger/toppar att slakta som du gör. :)

  SvaraRadera
 13. Vilken fin mössa! Med karta och allt!

  SvaraRadera
 14. Väldigt fina mössor!
  Jag älskar att kunna återanvända fållar för de tycker jag är tråkiga att sy och svåra att få riktigt snygga :)

  SvaraRadera
 15. Fina! Vart har du fixat namnlapparna?:)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails