söndag 15 april 2012

Förgånget och fyndat.

Jag har haft besök av min bror och svägerska och lilla A under helgen. Igår gjorde vi en rejäl loppisrunda som vi tenderar att göra när vi träffas. Jag var snubblande nära att göra ett av mina bästa kap någonsin, då jag träffade på en kvinna som sålde gamla Mon Amie-koppar, fat, gräddkanna och lite till för inga pengar alls. 4 kaffekoppar med fat för 150 kr, t ex. För alla fyra kopparna. Hon hade uppenbarligen inte en susning om vad de är värda. I samma ögonblick som jag skulle plocka upp plånboken passade dock en beskäftig dam, som bara passerade bordet, på att berätta för försäljaren vad kopparna brukar kosta, varpå hon med ett "jaha, men då säljer jag dem inte om de är värda så mycket" plockade bort dem från bordet. Morr och morr igen! Jag försöker låta bli att gräma mig, men det är lite svårt, det måste jag erkänna. Min svägerska, som var vid samma bord strax innan, fick dock med sig sex Mon Amie-assietter för 100 kr, så jag glädjer mig lite åt det i alla fall.
Emellertid hittade jag några andra fynd, bland annat två fönsterlampor i glas som jag spanat på en gång tidigare. Min bror hjälpte till att seriekoppla och hänga upp dem i vardagsrumsfönstret, även om han fnissade lite under tiden för att han tyckte att de var så fula. Jag gillar dem, dock, så det bjuder jag gärna på!

6 kommentarer:

 1. Men fy bubblan vad irriterande! Och vilken konstig tant som sa så där, är det loppis så är det ju, då kan ju inte antikhandlarpriser gälla. Hon var säkert avis för att du höll på att göra ett fynd :)

  SvaraRadera
 2. Men äsch!! Skitsnygg lampa iaf, hälsa brorsan det! : )

  SvaraRadera
 3. "sex Mon Amie-assietter för 100 kr"
  OJOJOJ. Ja, det kan vi glädjas åt! Kram från Djura

  SvaraRadera
 4. Attans för dig, men tur för svägerskan iaf.
  Gillar lamporna jättemycket! Och så bra att få hjälp med elen. Där tar det ofta stopp för mig. Har också lampbloggat lite idag...

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också lamporna!

  Men äsch för den tanten. Ibland om jag hittar något sånt som jag upplever att säljs för billigt så är det nästan så jag vill hålla andan tills jag tryggt kan gå iväg med inköpen i egen kass.

  SvaraRadera
 6. Jag känner helt igen mig. Inte med porslin och ett pris som höjs, utan människor som inte kan glädjas åt andras fynd. I vintras hittade jag en Tove jansson bok för 2 kr på en second hand, den blev tagen ur korgen för mig...
  Det är tur att de flesta av oss har hyfs. Kul med lamporna! Väldigt fina.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails