onsdag 27 juli 2011

Not so Hawaii.

Ännu en omlottblus. Det söta tyget kommer från Kupan. Två meter för en tia. Ibland undrar jag verkligen hur tanterna där tänker när de prissätter. (Med tanke på vissa av deras inbördes konversationer som jag lyssnat till i lönn kan jag faktiskt undra hur de tänker lite sådär överlag, men det är en annan historia.)

Hur som helst. Man måste ju variera sig lite när man syr två plagg efter samma mönster. Alltså knäpps den här blusen åt andra hållet jämfört med den förra. Eftersom jag ogillar att sy knapphål, och dessutom tror att tyget är i tunnaste laget för det, fick den öglor av kantbandet istället. Den andra skillnaden är att denna blus fick hellånga ärmar. Även knapparna är förresten loppisfyndade, men snedslån är faktiskt ny.

5 kommentarer:

 1. Så fin! Jag vill ha en i vuxenstorlek! Håller med om att kupan alltid har lite väl låga priser, ofta är det ju också halva priset på tyger och liknande.

  SvaraRadera
 2. Ja, de där second hand-tanterna verkar ha ett nationellt syndrom... för jag brukar också undra :-) men på vårt röda kors jobbar det en ung tjej som syr jättefina barnkläder av retro tyger, så där går det inte att hitta så mkt kul längre...

  SvaraRadera
 3. Tack!
  Ja, jag klagar ju inte över prissättningen direkt... :)
  Fiff, vad tråkigt att det inte går att fynda längre - men vilket drömjobb den tjejen måste ha! På "mitt" Kupan jobbar bara tanter som nog redan sett allt 60- och 70-tal till leda.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails