lördag 19 februari 2011

Örngottstopp.

Nyligen sydde jag en örngottstopp till en vän i 30-årspresent. Jag använde "inviket" på örngottet för att göra den längre bak och kortade även av den lite fram för att verkligen göra en grej av det asymmetriska. Två varv sicksackband nertill fick bli dekoration. Örngottet är förstås köpt på second hand och även ärmmuddarna är faktiskt av återanvänt tyg, nämligen ett gammalt trikålinne från H&M. Snedslån runt halslinningen är däremot ny. :)

Vid sprundet sitter en "falsk" knapp; eftersom halsringningen ändå är tillräckligt stor för att bara dra toppen över huvudet orkade jag inte jiddra med nåt knapphål.
Utan människa i ser toppen lite knäpp ut, eftersom muddarna drar ihop ärmhålen. Kolla bara:

En annan dag ska jag försöka visa er hur den ser ut på.

4 kommentarer:

 1. Åh, vilket snygg tyg! Men det tog jättelångtid innan jag fattade vad det var, för jag trodde det stod örngottSTOPP, o så tänkte jag; va? har du köpstopp på örngott..? Men sen förstod jag att det var topp! Trög man kan vara..! hihi. Jättefin i vilket fall som helst!

  SvaraRadera
 2. gud va sjukt! precis ett sånt örngott, samma färg och allt, köpte jag på Myrorna i Halmstad och använde till mitt lapptäcksöverkast!
  vore fint att se den på modell :)

  SvaraRadera
 3. Vilket harligt monster pa orngottet. Din van maste ha blivit valdans glad! Jag gillart iaf! =o)

  SvaraRadera
 4. Visst kan du hoppa på! Mejla mig din adress bara.
  /Lina

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails