torsdag 12 januari 2017

Mjukaste mössan.


2017 års först avslutade stickprojekt blev mössan Kobuk. Jag ramlade över mönstret på Ravelry några dagar innan det skulle släppas och började typ räkna ner timmarna tills det gick att köpa. Samma dag som det släpptes slog jag till, lade upp gjorde jag samma kväll och efter ett par dygn var mössan klar.


En bra grej med mössan var att jag fick användning för den lilla härvan med mohair-/silkegarn (Shibui Silk Cloud) som jag "råkade" köpa i New York bara för att färgen, som heter Brass, var så vacker. Mohairen ger mössan en liten ullig aura och gör den extra mjuk och varm. Utöver det använde jag dubbelt Malabrigo Sock i färgen Ochre, som jag hade hemma sedan tidigare.


Mjukaste mössan i finaste färgen. Jag är mer än nöjd!

2 kommentarer:

  1. Kan verkligen relatera till att råka spontanköpa garn bara för att det har den där färgen. Vore det inte för de kloförsedda familjemedlemmarna skulle jag bara vilja ha en stor korg med garner i olika senapstoner att titta på. Meeen jag tycker också du gjorde rätt i att sticka upp garnet, för hej så fint det blev! Väldigt speciell och fin mössa som gör sig kalasbra i färgen :)

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig mössa, och garnerna funkar ju perfekt ihop. Den mössan blev jag också sugen på att sticka nu, den var liksom precis lagom rolig.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails