onsdag 31 augusti 2016

Åter från slöjdbubblan.

Jag har varit på slöjdläger för första gången sedan millenniets början! Lägret arrangerades av bl a Slöjd i Väst/Västra Götalandsregionen, Örebro Läns Museum, Karlsborgs kommun och studieförbundet Bilda och gick av stapeln på Forsviks Bruk, som är en gammal bruksmiljö utanför Karlsborg i Västergötland. Jag anmälde mig och fick plats, fast målgruppen egentligen var 18-35-åringar (själv fyllde jag ju 37 för ett par veckor sedan).Jag har hållit i slöjdverkstäder i så många olika sammanhang genom åren, att jag alltid tycker det känns lyxigt att få delta i kurser och workshops utan att behöva ta något ansvar. Nu hade jag valt att arbeta med återbruksmosaik, så jag har i stort sett levt som ett dagisbarn i flera dagar och bara ritat, lagt mönster och kladdat med lim och fogmassa från 9-17. Så otroligt kul! Jag ska skriva lite mer om själva mosaikarbetet och vad jag gjorde en annan dag.
Dagisbarnskänslan blev ju inte heller mindre av att man på bestämda tider serverades mat, frukt och fredagsmys. Inte behövde man diska heller. Enda likheten med vuxentillvaron var väl att man själv fick bestämma när man skulle gå och lägga sig, och det är ju bara positivt. Sedan är det alltid roligt att hänga med kreativa, trevliga människor och att dessutom få göra det i en vacker gammal industrimiljö och på ett mysigt vandrarhem är ju bara en bonus. Totalt lyxliv, alltså!
3 kommentarer:

  1. Tyckte jag kände igen platsen på bilden =) Då fick jag svaret, dit var vi på utbildningen och kikade. Minns dock inte om vi sov över eller vi åkte över dagen. En av våra lärare jobbade dock mycket med platsen. Fick bland annat prova på att gjuta. Även när jag jobbade i Skaraborg så återkom platsen ofta, dels tror jag för att några av timmermännen utgick därifrån, men var nog aldrig dit egentligen.

    SvaraRadera
  2. Det låter jätteskoj! Synd bara att det är så svårt att "förklä" sig till 35 när man är 53.

    SvaraRadera
  3. Så himla fint och trevligt ni verkar ha haft det, jag blir riktigt avis! Mosaik alltså vilken himla fin grej. Jag har aldrig riktigt tänkt på vilken potential den tekniken har.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails