torsdag 12 december 2013

Den blomstertid nu kommer...

Eller ja, tid för julblommor alltså. Ingen jul utan hyacinter. Jag är ju inte någon pastelltjej direkt, så jag brukar köra på vita, så även i år. En av dem har jag i ansiktskrukan, som jag förälskade mig i och var tvungen att köpa när jag var i Uppsala tidigare i höstas. Tycker det blev en ganska schysst frisyr, eller vad säger ni?


Narcisser köpte jag också i år. De verkar inte vara ens i närheten av att slå ut ännu, men jag hoppas att de hinner blomma före jul. Dem satte jag i en glasvas med lite mossa omkring.


Det som ser ut som isbitar i krukan är faktiskt glaskross från en sönderslagen busshållplats, som jag fått av slöjdklubbsledarkamrat Sara. (Det kanske är på sin plats att nämna att hon, mig veterligt, inte har för vana att sabba busshållplatser, men hade passat på att samla på sig glaskross när hon passerade en busskur som någon slagit sönder.) 

5 kommentarer:

 1. Fint! Kanske skulle plockat på mig lite glas när jag tog bussen häromdagen.. :p

  SvaraRadera
 2. Så himla fint med glaskrukor! Synd att jag är så känslig mot doften av hyacinter bara.

  SvaraRadera
 3. Tjusigt! Ansiktkrukan påminner mig om gubben i "dumma mej", fast sötare! Om nu folk ska slå sönder busskurer är det ju väldigt bra att nån återbrukar lite av det i alla fall! Bra tips!
  Såg att din fina krans var uppe i nästan 300 kr! Grymt :-)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar hyacinter! Och kör också alltid på vita. Känner att det blir så knasig matchning om man ska ha rosa o lila sådär mitt i julfärgerna ;-)
  Glaskross! Så genialt! Tänk vilket bra återbruk, att återanvända glas som ändå ska slängas! Får kanske maila skånetrafiken ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina arrangemang - älskar hyacinter!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails