lördag 22 september 2012

Skördetid.

Igår klippte jag ner alla de tomater som satt kvar på plantorna, innan de blir förstörda av nattfrost. Jag har ju redan skördat en del, så jag tycker att de tre plantorna har givit ganska god utdelning. Förra året hängde jag ju upp de omogna tomaterna i fönstret, men i år ska jag prova att göra som Hildas hem föreslår och lägga dem tillsammans med ett äpple.


Och så årets odlingmisslyckande: bondbönorna. Jag har sett att flera bloggare har sått dem, och alla verkar ha fått en bra skörd. Utom jag.
Mina bondbönor växte som attan när jag försådde dem, men det första som hände när jag satte ut dem i mer jord var att hälften av plantorna vissnade ner tvärt, alltså typ över en natt. Några stänglar klarade sig dock, har fortsatt att växa lite och gått i blom, men sedan hände det inte så mycket mer. Det här är den sammanlagda skörden: fyra bönskidor! En normalstor och tre ganska små. Jag antar att jag helt enkelt får glädjas åt mina tomater och så något annat än bondbönor nästa år.


2 kommentarer:

  1. .. eller kanske inlagda gröna tomater??? Tur förresten att du inte försörjer dej som bönbonde ;) och kul att tomatskörden var god!!

    SvaraRadera
  2. Ja, du får njuta av tomaterna istället!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails