söndag 29 mars 2015

Monthly Makers - ergonomiska virknålar.

Marstemat i Monthly Makers är lera. Det blev inget storslaget eller märkvärdigt projekt i mitt fall, men det blev något användbart och något som jag tänkt göra länge och det får ju vara gott så.
Vad jag gjort är att göra ett par av mina virknålar mer greppvänliga genom att förse dem med handtag av cernitlera. Leran till detta köpte jag någon gång i höstas och jag har som sagt tänkt på det ännu längre än så, så tack Monthly Makers för att ni hjälpte mig få ändan ur vagnen!


Eftersom jag råkade ha två färger på leran, så lät jag mig inspireras av Alicias marmoreringstutorial (vilken f ö fick mig att tänka på alla de pärlor jag gjorde av cernitlera med liknande teknik någon gång på gymnasiet (d v s för närmare tjugo år sedan, det är ju hårresande när man tänker efter...)). Nåväl. Eftersom leran kom att täcka storleksmarkeringen på nålarna, plockade jag fram mina bokstavspunsar och stämplade in numret. Och jo, jag har siffror också, men det kändes roligare att skriva ut storlekarna med ord, så så fick det bli.


Som ni ser blev det lite olika tjocka skaft. Det var med flit och i syfte att kunna utvärdera vilket som är skönast att hålla i, tills jag någon gång fortsätter ergonomiseringen av mina andra virknålar.

Länkar till övriga Monthly Makers-deltagare finns hos Anna María. En del lägger också upp sina bidrag på Instagram under hashtaggen #monthlymakers.

10 kommentarer:

 1. Vilken smart idé och vad snyggt och personligt det blev; det där blir jag lite sugen på att testa. Sådana skaft skulle nog göra mina stålvirkkrokar mer ergonomiska och trevligare att virka med (visserligen kan man ju köpa nya virkkrokar med plastskaft om man vill men det är ju betydligt roligare att prova att göra själv). Kul också att du stämplade numren med bokstäver, det gör det ännu mer personligt, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Jättebra idé! Och snygga blev de också :)!

  SvaraRadera
 3. Supersmarta och supersnygga! Väldigt bra grej, tycker jag.

  SvaraRadera
 4. DU GJORDE DET! ÅÅÅÅH! Jag har tänkt och velat göra såna här länge men det föll mig HELT ur tankarna nu till månadstemat, haha! Bra att du inspirerar och påminner då för det är ju helt förträffligt! Jag gillar verkligen att du skrev ut siffrorna med bokstäver, men är också nyfiken på den virknål som ligger längst ner i översta bilden och högst upp i understa. Är det något du täljt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är en kompis till mig som täljt den, men den fick vara med på bild ändå, eftersom den är så snygg. :)

   Radera
 5. Så himla bra grej! Extra fint att du marmorerade leran också!

  SvaraRadera
 6. Men så fint! Och smart! Gillar verkligen också att du stämplade ditt storlekarna med bokstäver!

  SvaraRadera
 7. Alltså älskar att Monthly Makers kan hjälpa till att få folk att göra sånt som de tänkt göra länge också! Gör mig så himla glad! Och de blev fantastiska! Hoppas de blir megasköna att använda!

  SvaraRadera