onsdag 30 april 2014

Aprilmandala.


Påsk, lövsprickning, en hel del varma soliga dagar och blommor. Några fynd från en kompis mormors hus och uppstart av ett nytt litet hexagonprojekt. Lite så har april varit. Ironiskt nog snöade det ute när jag knäppte denna, ganska vårliga, bild. Aprilväder in i det längsta, med andra ord.

måndag 28 april 2014

Ljushuvud.

Måndag och dags att visa upp första bidraget till återbruksutmaningen. Den här veckan har jag gjort en ljusstake av ett dockhuvud. Ni som sett ljusstaken Little Joseph anar nog varifrån inspirationen kommer.


Den här ljusstaken har jag haft i tankarna ett tag, så dockhuvudet (från en loppisdocka såklart) fanns redan hemma. Allt jag behövde göra var att märka ut var ljushållaren skulle sitta, skära hål med skalpell och spraya, först med plastgrund och sedan med vit färg.


Den balanserar på gränsen mellan fulsnygg och läskig, ungefär som jag hade tänkt mig att den nog skulle göra, men jag tycker själv att det blev ganska bra.

Ha en bra dag och glöm inte att titta in till Klockarbarn, där fler delar med sig av sina återbruk!

söndag 27 april 2014

Återbruk våren 2014.


Återbruksutmaningen är tillbaka med början imorgon! Visning av återbruksalstren sker därefter varje måndag och det är hos Klockarbarn det händer. Var med du också vetja!

onsdag 23 april 2014

Mini-me.

Efter att jag sytt tröjan med spetsapplikationer till mig själv, hade jag lite spetstyg kvar och bestämde mig för att göra en likadan tröja till lilla A. Den blev i ett annat tyg, eftersom det beiga tyget som jag använde till min egen tröja var slut. Dessutom känns det inte så praktiskt med beige på en snart fyraåring, som gärna torkar av kladdiga händer på kläderna. (Till skillnad från faster, som aaaaldrig spiller...) Istället valde jag ett lila tyg, som liksom det beiga kommer från mina kusiners mammas utrensning för ett tag sedan.


Halsringningen fick jag sy om, då den blev lite för trång och första provningen resulterade i gråt och tandagnisslan. Med lite vidare halshål satt den dock som en smäck och blev uppskattad, så på påskafton var vi likisar i våra tröjor!

onsdag 16 april 2014

Vackert verktyg.


Idag landade den här fina tingesten i mitt brevinkast. Jag har köpt den av en bekant, Johan Davidsson, slöjdare som arbetar i både läder och trä och även metall, tror jag.
Förutom att den är fin är det ju så mycket skönare att hålla i ett lite tjockare skaft, dessutom av trä, än det vanliga klena som sprättknivarna i plast har. Sedan är det väl aldrig särskilt kul att sprätta, men det blir säkert lite mindre tråkigt om man får göra det med ett vackert redskap, tänker jag.

måndag 14 april 2014

Fjädrar på längden och tvären.

Ett påskris har flyttat in i vardagsrummet. Eller ja, ris och ris, det är egentligen bara en gren, men den är å andra sidan stor som en liten dunge. I den har jag de slipsfärgade äggen från förra året, några loppisägg och så årets nya pynt, tillverkade av fjädrar och tejp, med inspiration från danska bloggaren LeizyBs instagramkonto. Här följer ett litet bildspam, med fjädrar på längden och tvären. Enjoy!






torsdag 10 april 2014

Tant eller trendsetter?

Sådana här ljuslyktor med broderad kant ser man ju ibland på loppisar, men jag har aldrig känt något större intresse för dem. Förrän idag, när den här med broderier (näversöm, säger min mamma att det heter) i grönt med lite guld, plötsligt stod där och tilltalade mig. För fem kronor brydde jag mig inte ens om att försöka slå dövörat till.


Nu är frågan varför jag plötsligt attraherades av den här? Var det ett utslag av trendkänslighet? Kommer dessa ljuslyktor snart att vara det hetaste heta? Ska de fem kronorna visa sig vara årets bäst spenderade, när efterfrågan och priserna skjuter i höjden? Är jag en trendsetter eller en tant? Spänningen är, som man brukar säga, olidlig.

tisdag 8 april 2014

Grace goes lace.

Här är Grace-tröja nummer två, även den sydd någon gång i februari och väl använd.


Även den här tröjan är alltså sydd efter mönstret Grace Hoodie ur senaste Jenny Hellström-boken. Den här gången klippte jag precis efter mönstret, så tröjan är mer normal i passformen än den första, men fortfarande av ganska ledig modell. Sweatshirttyget är ett av dem jag "ärvde" av mina kusiners mamma för ett tag sedan och spetstyget är en liten gardin från loppis. Jag är mycket nöjd!


Jag var inte riktigt övertygad om att spetsdetaljerna var min stil när jag först kom på idén, men jag valde att sy dem i alla fall. Man måste ju utmana sina föreställningar om sig själv ibland. Och det blev ju bra!

Den här gången var det min kille som fick agera fotohjälp.

söndag 6 april 2014

Middag för små och stora barn.

I fredags hade jag bjudit in mina kompisar på middag. En ledig dag i kombination med några veckors uppdämd inspiration ledde till att jag tog ut skaparlusten på mat och dukning. Det blev lite barnsligt tema, med flugsvampar till förrätt, fågelbon i efterrätten och porslinsdjur på bordet och mat på pinnar. Det blev uppskattat, inte minst av barnet i sällskapet. 


Sådana här flugsvampar gjorde min mormor till påskbordet en gång när jag var barn. Jag kommer ihåg att jag tyckte de var så fina.



Idén till fågelbona har jag hittat på Pinterest. Fint till påsken/våren! De var lite pilliga att bygga och det skulle nog inte skada med lite ytterligare övning, men de blev söta ändå.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails