fredag 29 november 2013

Vik en granskog!

Förutom pappersbollarna, så har jag också tjuvstartat lite med julpysslet och vikt några granar. Inspirationen kom från My:minMy, men beskrivningen hittade jag via Pinterest. De är väldigt lättgjorda och tar typ 5-10 minuter att tillverka.


Jag har tyckt att det känts lite väl tidigt för julpynt, men granarna känns inte så typiskt juliga, så de har fått stå på fönsterbrädan i köket i ett par veckor redan. Och nu börjar det ju faktiskt bli dags att julpynta på riktigt.

onsdag 27 november 2013

Julstuga ikväll.

Ikväll kl 16-20 är det julstuga på Dalarnas museum i samarrangemang med Hemslöjdsföreningen. Julpyssel, glögg och pepparkakor. Kl 18 är det också vernissage för en utställning som heter Halmens magi. Bara ett tips om du råkar ha vägarna förbi!

 Bilden föreställer feststänger av Anita Karlsson, är fotad av densamma och jag har lånat den från museets hemsida.

måndag 25 november 2013

Ananastrenden.

Ananasar är lite inne just nu, har jag fått känslan av när jag navigerar i bloggvärlden och på Instagram. Förra helgen när jag var på loppis hittade jag ett alldeles eget exemplar för bara en femma. Den fick följa med hem och eftersom det faktiskt var tio plusgrader ute passade jag på att spraymåla den direkt. Innan var den vit med mörkgröna blad upptill och nedtill.


Jag är inte riktigt säker på att det är vit den ska vara, men det lär väl dröja till våren innan det blir sprayfärgsväder nästa gång, så jag har ju lite tid på mig att ta det beslutet.

onsdag 20 november 2013

Origamibollar på hjärnan.

Jag har blivit lite origamibiten på senaste tiden. Det började med att jag såg de fina bollarna på den danska bloggen Tusindfryd. Sedan hittade jag en beskrivning till hur man viker de moduler bollarna är sammansatta av, via Instagram, hos en annan dansk bloggare, Myminmy. Med hjälp av instruktionen och bilderna på de färdiga bollarna lyckades jag lista ut hur modulerna skulle fogas samman. Det tar sin tid, men det är roligt och visst blir de fina?


Hittills har jag gjort fyra bollar; två vita som är av vanligt memoblockspapper (man utgår nämligen från kvadratiska lappar, så det var praktiskt med papper som redan hade rätt form) och två av papper från gamla böcker. Kartboksbollen har fått ett snöre för upphängning.

söndag 17 november 2013

Som en tårtbit...

Jag har ju berättat tidigare om min ovana att köpa möbler som jag inte behöver eller har plats för. Nu måste jag erkänna att det har hänt igen. Men ni förstår kanske varför när ni ser den söta lilla fåtöljen som det gäller. "Som en tårtbit" sade paret bakom mig i kön på Myrorna, och det kan man väl hålla med dem om.


Tills jag bestämt var jag ska ha den, så får den stå i sovrummet. Beklagar den dåliga bilden, men det finns ju knappt något dagsljus nuförtiden.

torsdag 14 november 2013

Haklappar och hej.

När jag, för någon månad sedan, visade dregglisarna som jag sytt åt Frallan, fick jag en kommentar från Fiffel och tråd-Maja, som tyckte att tygerna var så fina. Eftersom jag ändå tänkt uppvakta Majas bebis ända sedan hon föddes, tog jag tillfället i akt och sydde tre dregglisar till, som jag skickade med posten. Ett snabbt kort med bokstäver utklippta ur en barnbok fick också åka med i paketet.



De två översta dregglisarna är sydda av Vamlingbolaget-stuvar och den randiga av loppisfyndad randig trikå. Alla tre har baksida av återbrukad fleecefilt.

tisdag 12 november 2013

Bilkudden.

Ett lite roligt loppisfynd som jag gjorde för några veckor sedan. Först såg jag framsidan med det charmiga broderiet... 


Sedan vände jag på kudden och hittade vad jag tror är bilnummer (W var nämligen Dalarnas länsbokstav).


Jag misstänker att tidigare ägare haft den i bilen och att bilnumren kanske tillhör de bilar kudden legat i, eller kanske de bilar vederbörande ägt. När jag tvättat den tänkte jag brodera dit mitt bilnummer också.

söndag 10 november 2013

Innanför dörren...

Det är hög tid att plocka upp tråden från det här inlägget, där jag utlovade fler blogginlägg på temat smart förvaring. Den här gången vill jag tipsa om att utnyttja insidan av skåpsdörrarna. Vi börjar i städskåpet, där jag skruvat upp tre påshållare från Ikea på insidan dörren. Bara en av dem används dock till påsar, de andra två rymmer presentpappersrullar. Lite högre upp sitter en stång på vilken jag hängt plastbyttor (även de från Ikea) som jag har lite allt möjligt i. Paketsnören, utbytbara huvuden till diskborsten, några skruvar och lite sådant.


I det röda skåpet i vardagsrummet har jag bl a en del pysselmaterial och nyligen kom jag på att jag kunde hänga galgen med ullbroderigarn på insidan dörren. En liten krok var allt som behövdes.



Även på insidan garderobsdörrarna har jag lite förvaring. En plastgrej med fickor, egentligen avsedd att ha bilder i, har blivit bältesförvaring. Garderoben bredvid har en helfigursspegel på insidan av dörren.


Har ni läsare några smarta förvaringstips att dela med er av?

tisdag 5 november 2013

Ett pilligt lejon.

Min brorson Frallan har redan hunnit bli ett halvår gammal. Denna aktningsvärda ålder tarvar en present, tycker jag. När lilla A fyllde ett halvår fick hon en sydd pekbok, men den har ju Frallan nu ärvt, så jag var alltså tvungen att hitta på något annat att sy åt honom.


Med inspiration från detta lejon, som jag hittat via Pinterest, blev det ett lejon med pillvänlig man av bandstumpar och några lappar bortklippta från olika kläder och textilier. Öronen och svansen är min egen produktutveckling.


Alla tyger är second hand såklart. Ögon och mun är broderade. Tycker själv att det blev väldigt gulligt, så jag hoppas att Frallan också ska gilla sin nya kompis!

fredag 1 november 2013

Kattnecessären.

Jag kom på att jag inte bloggat om den här necessären, som jag sydde åt min brorsdotter när hon fyllde 3 år. Det är ju på tiden att jag visar den kanske, nu när ungen snart är 3½...
Eftersom katter är Lilla A:s favoritdjur, valde jag ett tyg med kattmotiv. (Hon gillar dessutom att vattna, så det passade ju lite extra bra.) Tyget kommer från en uppsprättad loppisfyndad lampskärm.


Även blixtlås, foder och ficka kommer från loppis. Fodertyget har ett förflutet som örngott och fickan har jag sprättat loss från ett förkläde. Passar att förvara nappen i när man ska sova borta!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails